Am crescut impreuna


Asa incepea anul II…

catsb                      Astazi am avut ultimele ore din anul II alaturi de grupa 2121, cea mai frumoasa grupa si cea alaturi de care am petrecut 2 ani minunati (de fapt nu s-au facut orele, dar conform orarului au fost). As putea spune ca am crescut impreuna intrucat in doi ani, cred ca ne-am dezvoltat mai mult decat altii in 5.Spun asta pentru ca am venit din orase diferite si am invatat sa acceptam in scurt timp diferentele dintre noi, dar mai ales pentru ca deja studiam la alt nivel, nu mai era ca in liceu si cineva avea grija de noi, ne-am descurcat singuri, impreuna. In anul 3 ne despartim, fiecare va fi la specializarea lui, dar sper ca Student Bar ne va mai reuni la “cateva cursuri” asa cum a fost in anii acestia de facultate.

Nu stiu cand a trecut timpul efectiv, anul acesta parca a zburat timpul mai repede ca niciodata, am fost si incarcati cu multe proiecte, dar abia am apucat sa ne dam seama cand se termina o sesiune, ca maine vine alta (mai precis marti). In acest an am fost mai uniti ca anul trecut si pot sa spun ca, fata de multe grupe din facultate,  noi am iesit de multe ori in oras, la plimbari, in club (chiar daca nu ieseam toti) sau la o cafea de dimineata in loc de un seminar/curs. Ma bucur ca am reusit sa ne mobilizam si sa nu lasam anii sa treaca pe langa noi doar stiindu-ne intr-o banca si vorbind despre facultate. Am ras si ne-am suparat unii pe altii impreuna. Nu au fost certuri care sa persiste pentru ca timpul era scurt, iar vara ne despartea repede. Pentru mine aceasta grupa a fost ca o a doua familie, familia din Iasi.

cats

Imi amintesc si acum prima reuniune de grupa din anul I, Bianca a reusit sa stranga mai mult de jumatate de grup de Sfantul Nicolae in apartamentul in care statea,sa ne indulcim putin inainte de balul facultatii. Atunci cred ca a inceput cu adevarat prietenia noastra. Au venit pana si fetele care sunt venite din Vietnam sa studieze la noi (sunt exemple de urmat la modul cum se preocupa de facultate).

Cat despre alte amintiri din anul I… nu pot uita o ora de TIA (Tehnologii Informationale pentru Afaceri) in care am fost data afara alaturi de Ramona, cu riscul de a merge direct la restanta la aceasta materie, fara a mai putea veni la laboratoare. Cauza? O gluma spuna de doi colegi, iar pofta cu care radeam i-a atras atentia profesoarei. Nu prea aveam eu experiente ca aceea, sa ma dea profa afara din sala, dar a fost interesant si amuzant. Cu putine rugaciuni, ne-a primit inapoi pentru ca eram fete bune (desi stateam la coltul vesel si eram neatente la ore).

Alte amintiri ? Profesorul de contabilitate, nu voi da nume, dar a fost cel mai bun profesor de contabilitate intrucat reusea sa te faca sa intelegi materia respectiva si sa nu pleci la examen doar cu rugaciuni sa treci. De asemenea, cred ca multi colegi nu pot uita cat de ingrozita eram eu de el (in ciuda umorului care il avea, iar in primul seminar am ras o ora jumatate din doua datorita glumelor lui), si reactia ingrozita pe care am avut-o cand m-a scos prima data la tabla si i-am zis ca “imi e frica de el” :”>. Oricum el se lua de toti colegii si facea glumite perverse, ne combina cum apuca uneori, iar sefa grupei, Natalia, a ramas BOSSA, dupa ce i-a spus proful de contabilitate tot semestrul asa (ideea pornind de la Bianca).

catsA

Obisnuiam ca dupa fiecare examen din sesiunea de vara sa facem poze, sper sa se pastreze traditia si acum :).

Anul asta mi-a placut ca am reusit sa ne strangem si la un gratar, unde am fost destui si am strans alte amintiri frumoase pentru anii ce vor urma dupa studentie si de care ne vom aminti cu drag.

Nu cred ca isi va aminti nimeni materia in mod deosebit, definitiile care trebuia sa le invatam in timpul anului sau cursurile la care mergeam (ne vom aminti mai mult de cele la care nu mergeam) . Ne vom aminti intamplari amuzante, zile frumoase de primavara in care mergeam la gratare si ne distram, barfele de dupa ore de la cafeneaua studenteasca, profesorii care incercau sa fie amuzanti, dar mai tare ne enervau, profesorii la care iti era drag sa vii la ora, proiectele lucrate cu o ora, doua inainte de a fi predate, noptile nedormite pentru ca petreceam in camin sau in club sau chiar La Balena ascultand melodii cantate la chitara.

Cred ca cea mai frumoasa din materia din acest semestru a fost Marketingul. Poate si pentru ca am avut de facut lucruri practice si prezentari la care, pe langa tinuta pe care trebuia sa o avem, chiar lucram sa ne iasa bine, desi am consumat multi nervi cu prezentarile.

catsd

..iar Student Bar ne-a fost alaturi dupa fiecare prezentare la marketing.. CAM00018aa

                Nu am scris acest post ca un ramas bun, mai avem cel putin un an in care ne vom vedea. L-am scris ca o concluzie a celor doi ani in care am lucrat impreuna si in care ne-am ascultat unii pe altii, ne-am cunoscut in diferite momente (mai bune sau mai rele), am glumit referitor la amintirile din tineretile noastre sau unii de altii, dar cel mai important este ca ne-am distrat. Nu am scris despre fiecare in parte cate un cuvant, dar la anul voi reveni cu un post complet. Imi va fi dor de voi si sper ca anul urmator se va respecta traditia si ne vom vedea mai mult decat 5 minute in pauza pe hol.

Mult succes in sesiune !!!

PS : in momentul in care veti citit acest post (si acum, dar si peste ani),desi este cam lung, sper sa aveti un zambet pe fata,

gandindu-va la grupa frumoasa din care ati facut parte .

2 thoughts on “Am crescut impreuna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s